HTML

Blogom a Papagájokról

Papagájmentéssel és tartással kapcsolatos hírek, beszámolók

Friss topikok

A nemkívánatos viselkedés figyelmen kívül hagyása

2021.11.16. 10:47 Papagájos Blogger

nemkivanatos-viselkedes-4.jpg

Könnyű reagálni a nemkívánatos viselkedésre, ha látjuk azt. Ez azonban nem mindig hatékony módja a viselkedés megváltoztatásának. Nézzünk gyakorlati példákat! Például, ha a papagáj figyelemért kiabál, amikor elsétálsz a ketrece előtt, akkor az valójában egy erőszakos és rossz követelőzés, amire, ha pozitívan reagálsz, akkor megtaníthatja a madarat arra, hogy sikoltozva bármikor rávegyen, hogy menj oda a ketrecéhez. Mert a papagáj a rosszat is ugyanúgy eltanulja, mint a jót!

nemkivanatos-viselkedes-3.jpg

Ha ehelyett megvárod, amíg a papagáj abbahagyja a sikoltozást, vagy valami mást csinál, és akkor mész oda hozzá, megtanítod neki, hogy "csend" vagy más parancsszóra hallgatás után fogja csak megkapni a kívánt figyelmet. Tanítsd meg a madaradat arra, hogy azt tegye, amit szeretnél, azáltal, hogy jutalmazod az apró lépéseket, amelyekkel haladsz a cél felé vezető úton. Lehet, hogy hosszabb ideig tart megtanítani a papagájt valamire pozitív módszerekkel, de hosszú távon mind te, mind pedig a madár is boldogabb lesz.

nemkivanatos-viselkedes-2.jpg

Ahelyett, hogy kényszerítenéd a madaradat arra, amit szeretnél, hogy megtegyen, inkább bontsd le a viselkedését apró lépésekre a fejedben. Miután a madarad minden egyes, kívánt lépést végrehajtott, adj neki jutalomfalatot. Végül eljuthatsz a kívánt viselkedésig, és az egész folyamat pozitív és szórakoztató lesz a madarad számára és persze neked is. Például úgy taníthatod meg madaradat a feljebb lépésre, hogy jutalmazod, ha egy lépést tesz a kezed felé, ha felemeli az egyik lábát, vagy ha egy lábát a kezedre teszi, vagy ha mindkét lábát a kezedre teszi, és ha hagyja, hogy elmozdítsd alatta a kezed, és így tovább.

nemkivanatos-viselkedes-1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: viselkedés madár papagáj nevelés háziállat

A bejegyzés trackback címe:

https://msn-msn.blog.hu/api/trackback/id/tr1016756688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása