HTML

Blogom a Papagájokról

Papagájmentéssel és tartással kapcsolatos hírek, beszámolók

Friss topikok

Segítség! A papagájom tojást rakott

2020.05.16. 11:29 Papagájos Blogger

Egy állatorvos egyszer azt mondta nekem, hogy egy madár életében kétszer van, amikor úgy néz ki, mintha meghalni készülne: ha haldoklik és mikor tojást rak. Nem csoda, hogy néha e-maileket kapok a pánikba esett papagáj-tulajdonosoktól, amikor látják, hogy tollas barátai "szülnek" egy olyan tárgyat, amely úgy tűnik, hogy olyan nagy, mint maga a madár.

a-papagajom-tojast-rakott-1.jpg

A tojásrakás problémás lehet. Ezért ha jobban szeretnéd, hogy a papagájod a társad lenne, és nem egy tenyészállat, először ügyelj arra, hogy ne cselekedj olyan dolgokat, amelyek reproduktív viselkedéshez vezetnek.

a-papagajom-tojast-rakott-3.jpg

De mit csinálhatsz, ha a madár tojást tojt, de nem szándékozol új papagájokat hozzáadni a háztartáshoz? Íme néhány tipp, ami segíthet. Ha papagájának tojása van, hagyd egyedül néhány napig. Vigyázz és figyelj oda jobban a madárra, hogy kiderüljön, érdekli-e őt a tojás egyáltalán, mert ez sem biztos. Lehet, hogy elsőként figyelmen kívül hagyja. A papagájoknak gyakran néhány napig is eltarthat, hogy lerakják a teljes tojásmennyiségüket. Ez három-négy darab is lehet.

a-papagajom-tojast-rakott-2.jpg

Ha egy ideig egyedül hagyjátok a tojást, akkor a madárnak lesz ideje többet is lerakni, ha megy neki. Ezt követően várni kell, amíg kiderül, hogy költi-e őket a papagáj. Sok papagáj egyszerűen figyelmen kívül hagyja a tojásokat, az idő múlásával nem foglalkoznak velük. Ebben az esetben ezeket a tojásokat el lehet dobni és a dolog itt véget is ért.

a-papagajom-tojast-rakott-4.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://msn-msn.blog.hu/api/trackback/id/tr6615700158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása