HTML

Blogom a Papagájokról

Papagájmentéssel és tartással kapcsolatos hírek, beszámolók

Friss topikok

Néhány javaslat

2021.06.03. 10:23 Papagájos Blogger

Gazdagított környezet, bőségesen rendelkezésre álló játékidővel. Ezek a helyes papagájtartás alapjai. Ami még nagyon hasznos, az a rendszeres fürdés vagy permetezés, különösen meleg házakban. Papagájok esetében gyakori probléma a tollkopasztás, ez ellen sokféle módszert találni a neten azoktól, akik már sikeresen megküzdöttek ezzel a jelenséggel. Egy lehetséges megoldás a saját készítésű vagy állatorvostól beszerzett mellény. Megoszlanak a vélemények arról, hogy ezek hosszú távú megoldásként működnek-e vagy nem.

nehany-javaslat-1.jpg

Ha a tollkopasztás környezeti vagy orvosi okokra vezethető vissza, akkor ezek korrigálását követően számíthat a gazdi arra, hogy a papagáj tollai visszanőnek. Ezt követően a tolltépés ellen felszerelt gallért, a kötést vagy a mellényt ideje eltávolítani. De ha a kopasztást okozó körülmények továbbra is fennállnak, a gallér eltávolítása után a tolltépés újraindul. Amikor az én kakadum, Perdy párját örökbe adtuk egy másik családnak, nálunk is volt egy rövidebb, tolltépéses időszak.

nehany-javaslat-2.jpg

A vörös zokniból készített, kissé rusztikus hatású házi mellény segített a helyzet enyhítésében. Aztán mikor levettem a mellényt, Perdy azonnal elkezdett tollakat kiszedni a szárnya széléről. Remélem, most már abbahagyja, és újra tudnak termelődni. Valami hasonlót tett, amikor 3 évvel ezelőtt meghalt az előző párja. Azonban mikor Archie, a régi amazonom meghalt, Lena, 30 éve tartó hű társa nem lett tolltépős. Tehát van egy szerencse elem is abban, hogy a madár hajlamos-e erre a betegségre. Azonban a lehető legjobb körülmények között történő tartás egész biztos minden esetben segíteni a megelőzést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://msn-msn.blog.hu/api/trackback/id/tr1816580718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása