HTML

Blogom a Papagájokról

Papagájmentéssel és tartással kapcsolatos hírek, beszámolók

Friss topikok

Kéktorkú ara papagájok Bolíviában

2020.04.17. 10:45 Papagájos Blogger

 

Hallottál már arról a csodálatos, emberfeletti munkáról, amelyet a Madár Alapítvány végez Bolíviában annak érdekében, hogy segítse a vadon élő kéktorkú arákat? Mindenki résztvevő fantasztikus munkát végez annak érdekében, hogy ez a kiszolgáltatott papagájfaj túlélhessen Bolívia északkeleti alföldjén, közismertebb nevén az El Beni régióban. Laney Rickman az 1990-es években indította el a szervezetet, miután úgy döntött, hogy létre szeretne hozni egy nonprofit szervezet, hogy megmentse a kéktorkú arát a kipusztulástól.

kektorku-ara-papagajok-boliviaban-1.jpg

A bolíviai El Beni területén található vad ara-populáció egy hatalmas területen, összesen mintegy 25 000 hektáron terül el, ezért tehát a megőrzés feladata komoly kihívást jelent az önkéntesek számára. Hogy a munka jobban tudjon haladni, létrehozták a Nido Adotivo alprojektet, melynek keretein belül a Tenerife városában található Loro Parque Fundacion-nal együttműködve végzik el a feladatokat. A projekt létezésének 7 éve alatt hihetetlen eredményeket ért el.

kektorku-ara-papagajok-boliviaban-2.jpg

A kezdeti időben 48 kéktorkú ara-baba született, és remélhető, hogy ez a szám folyamatosan növekedi fog. 2014-ben több, mint 20 új fészekdobozt építettek, hogy a papagájoknak biztonságos fészkelőhelyet nyújtsanak. A meglévő infrastruktúra bővítéséhez és a projekt folytatásához jelenleg is adományokat gyűjtenek. Minden begyűjtött fillér a papagájprojektbe megy.

kektorku-ara-papagajok-boliviaban-3.jpg

Itt található egy lista arról, hogy az eddig befolyó összegeket mire használták fel:

1) Új fészekdobozok építése a kéktorkú ara papagájok számára El Beni telepén, ezen vad papagájok populációjának növelése érdekében
2) A már használt fészekdobozok javítása.
3) Fizetés az munkások számára, hogy havonta kétszer ellenőrizzék a fészkeket, és rögzítsék az adatokat, például a dobozok tartalmát
4) Fizetés a járőrök számára, hogy rögzítsék a fajok közötti interakciókat
5) Fizetés a járőrök számára, hogy rögzítsék a fészekdoboz használatát
6) Oktatási programok futtatása a helyi közösségben, akik megismerik, hogy mennyire fontosak a természetvédelem
7) Az illegális csempészet nyomon követése a térségben
8) A kéktorkú ara fészkelőhelyeinek és fészekdobozainak őrzése.
9) Figyelemmel kíséri a papagájok teljes népességét, és felméréseket készít a népesség növekedéséről, amikor erre szükség van.

kektorku-ara-papagajok-boliviaban-4.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: bolívia papagáj ara kéktorkú apa papagáj

A bejegyzés trackback címe:

https://msn-msn.blog.hu/api/trackback/id/tr8615618832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása